DOLAR
34,2466
EURO
37,0916
ALTIN
3.008,56
BIST
8.693,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Parçalı Bulutlu
Çarşamba Parçalı Bulutlu
19°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Parçalı Bulutlu
19°C
Cumartesi Çok Bulutlu
19°C
KİTAP

Hatay Valisi Mustafa Masatalı’nın Muhtarlar Günü Mesajı…

Hatay Valisi Mustafa Masatalı’nın Muhtarlar Günü Mesajı…
19.10.2024 13:52
0
A+
A-

Muhtarlarımız, toplumumuzun temel dinamikleri ve demokrasimizin en temel taşıdır. Halkla devletimiz arasında adeta bir köprü vazife görerek en ücradaki insanımıza, Devletimizin uzanan eli olmaları bakımından önemli bir kamu görevini yürütmektedirler.

Mahalleler, toplumumuzun küçük bir yansımasıdır. Kalkınma ve gelişme de buralardan başlayarak toplumun bütününe sirayet eder. Bu süreçte mahalle yönetimini başında bulunan muhtarlarımız, halkımızdan aldığı destekle büyük bir sorumluluğu da omuzlamış olur. Asırların afeti deprem sonrasında da tüm hizmetlerin, hızlı bir şekilde yerine ulaştırılmasında azami gayret sarf eden muhtarlarımız, her zaman için Devletimizin en ücrada gözü, kulağı, eli ve kalbi olmuştur.

Onların başarısı, toplumsal düzenin, yönetim anlayışının ve insan ilişkilerinin ana çerçevesini oluşturması bakımından hayatiyet taşır. Çünkü çözüm mekanizmasının ilk basamağını muhtarlarımız oluşturur. Bireylerin sorunlarını ve kolektif sorumlulukları dengelemek adına dayanışma ve liderlik örneği ortaya koyarlar.

Sayın Cumhurbaşkanımız da muhtarlarımızın önemine istinaden, sürekli onlarla bir araya gelmiş ve gelmeye de devam etmektedir. Bunun içindir ki 19 Ekim gününün de Muhtarlar Günü olarak kutlanmasını kararlaştırmıştır. Cumhurbaşkanlığı Yönetim Sisteminde muhtarlarımızın görüş, öneri ve istekleri daima ön planda tutularak Muhtarlarımızla sıkça bir araya gelme ve onların talep ve beklentilerini dinleyip çözüm yolları üretmeye gayret göstermekteyiz. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da güçlü bir şehrin yolu, güçlü muhtarlarının olmasından geçer anlayışıyla, muhtarlarımıza her türlü desteği vermeye devam edeceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle mahalle sakinlerimizin sesi, Devletimizin ilk yüzü olan muhtarlarımıza, düşünce ve icraatın birleştiği bu hizmet yolunda gösterdikleri çaba ve fedakârlıkları için şükranlarımı sunuyor; Türkiye Yüzyılı’nda aydınlık yarınlara ulaşmamızda ülkemize katacakları daha çok şey olduğuna inanıyorum.

Başta ilimiz olmak üzere, ülkemizin köy ve mahallelerinde hizmet veren tüm muhtarlarımızın bu anlamlı gününü kutlayarak çalışmalarında başarılar diliyorum.

Mustafa MASATLI 
Vali

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.