DOLAR
34,2920
EURO
37,2144
ALTIN
2.989,96
BIST
8.974,38
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
16°C
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
18°C
Pazar Çok Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
20°C
Salı Az Bulutlu
20°C
KİTAP

“Koruma Ordusuz Liderlik: Atatürk’ün Gücünü Halktan Alan Duruşu.”

“Koruma Ordusuz Liderlik: Atatürk’ün Gücünü Halktan Alan Duruşu.”
28.09.2024 19:34
0
A+
A-

Beşiktaş Çınar, Genel Yayın Yönetmeni Ertan Yılmaz diyor ki: “Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, her zaman halkına yakın, sade bir lider olarak tarihe geçti. Bulunan bir fotoğraf, Atatürk’ün bir köy yerinde, elleri montunun cebinde, yanında yalnızca bir askeri varken gösteriyor. O günün lideri, dünyanın en zorlu mücadelesini tek başına vermedi; arkasında milletinin gücü ve inancı vardı. Yanında koruma ordusu yoktu, zırhlı araçlar yoktu. Bugün ise devlet liderlerinin etrafında yüzlerce araç, koruma orduları ve zırhlı araçlar görmekteyiz. Bu değişim, Atatürk’ün o dönemdeki güvenini ve halkıyla iç içe olmanın verdiği gücü daha da anlamlı kılıyor.

Mustafa Kemal Atatürk, Kurtuluş Savaşı’nda sadece bir ülkeye karşı değil, neredeyse bütün dünyaya karşı mücadele verdi. Dünya tarihinin en zorlu şartlarında, tüm imkansızlıklara rağmen hem içerde hem dışarda büyük savaşlar yürüttü. Bu mücadelelerin sonunda Türkiye Cumhuriyeti’ni kurarak, dünya tarihine damgasını vurdu. Ve bu büyük zaferin ardından, Atatürk Cumhuriyeti halkına ‘gümüş tepsiyle bedelsiz sundu,’ ifadesiyle Cumhuriyet’in Türk milletine bir lütuf değil, zorlu mücadelelerle kazanılan büyük bir hak olduğunu vurguladı.

Atatürk’ün liderliğinde, Kurtuluş Savaşı’nın Kanı arabalarıyla kazanıldığı, zor şartlarda Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulduğu dönemlerden, kısa bir sürede uçak fabrikaları kurarak dünya çapında başarıya ulaşılan bir sürece şahitlik ettik. Bu öyle bir başarıdır ki, Atatürk, İran Kralı’na hediye olarak bir uçak göndermiş ve tüm dünya basınında yankı uyandırmıştır. ‘Kanı arabalarıyla savaş kazanan lider, bugün uçak fabrikası kurdu ve İran Kralı’na uçak hediye etti’ başlıklarıyla tarihe not düşülmüştür.

Bu fotoğraf, Atatürk’ün sade ama güçlü duruşunu, koruma orduları olmadan halkıyla birlikte nasıl büyük zaferlere imza attığını bir kez daha hatırlatıyor.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.