DOLAR
34,2796
EURO
37,2077
ALTIN
2.980,70
BIST
9.046,83
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
16°C
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
18°C
Pazar Çok Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
20°C
Salı Az Bulutlu
20°C
KİTAP

Ceyhan’dan başlayıp Avrupa’nın dev statlarına uzanan başarı öyküsü, azim ve çalışkanlığın bir sembolü Fatih Terim…

Ceyhan’dan başlayıp Avrupa’nın dev statlarına uzanan başarı öyküsü, azim ve çalışkanlığın bir sembolü Fatih Terim…
20.06.2024 17:13
0
A+
A-

Fatih Terim, Türk futbolunun yetiştirdiği en önemli isimlerden biridir. Adana’nın Ceyhan ilçesinde başlayan futbol yolculuğu, onu önce futbolcu, ardından da teknik direktör olarak zirveye taşımıştır.

Terim, futbolculuk kariyerine Adana Demirspor altyapısında başladı. Ardından Galatasaray forması giydi ve milli takımda da yer aldı. Futbolculuğu bıraktıktan sonra teknik direktörlüğe geçiş yaptı.

Kariyeri boyunca Galatasaray, Fiorentina, Milan ve Türkiye Milli Takımı gibi önemli takımların başında görev alan Terim, en büyük başarılarını Galatasaray’la elde etti. Terim yönetimindeki Galatasaray, 2000 yılında UEFA Kupası’nı kazanarak tarihte bir ilki gerçekleştirdi ve bu kupayı müzesine götüren ilk ve tek Türk takımı oldu.

Terim’in unutulmaz maçlarından biri de 1993’te UEFA Şampiyonlar Ligi’nde Manchester United’a karşı Old Trafford’da oynanan mücadeleydi. 3-3 biten bu maç sonrası Galatasaray, tur atlama başarısı göstermişti.

Fatih Terim, sahip olduğu başarılar ve Türk futboluna katkılarıyla derin izler bırakan bir isim olmuştur. Ceyhan’dan başlayıp Avrupa’nın dev statlarına uzanan başarı öyküsü, azim ve çalışkanlığın bir sembolü haline gelmiştir. UEFA Kupası kura çekimi için gittiği Kopenhag, onun bu görkemli yolculuğunun önemli duraklarından biri olarak tarihe geçmiştir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.