DOLAR
33,9762
EURO
37,6709
ALTIN
2.725,36
BIST
9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Pazar Hafif Yağmurlu
28°C
Pazartesi Çok Bulutlu
28°C
Salı Az Bulutlu
29°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
29°C
KİTAP

Mis Portakal Çiçeği Kokulu Erzin Yoncadüzü!..

Mis Portakal Çiçeği Kokulu Erzin Yoncadüzü!..
25.05.2024 16:40
0
A+
A-

Mis portakal çiçeği kokulu Hatay Erzin Yoncadüzü Mahallesi muhtarı Yunus Dalkılıç, mahallesinde yaptığı çalışmalarla dikkat çekiyor.

Dalkılıç sayesinde Yoncadüzü adeta bir çiçek bahçesine dönüşüyor. Mahalle sakinlerinin hayatını kolaylaştıran Dalkılıç, yolların temizliğinden su kaçaklarının onarımına kadar pek çok konuda öncülük ediyor.

Dalkılıç’ın mahalle için yaptığı çalışmalar, sadece temel ihtiyaçlarla sınırlı kalmıyor. Yeni muhtarlık binasının boyasını bile kendi elleriyle yaparak, misafirlerini ağırlayabileceği şık bir mekân yaratmış. DSİ’ye ait arazilerin korunması konusunda da gösterdiği hassasiyet, mahallenin geleceğini güvence altına alıyor.

Mahalle sakinleri, Dalkılıç’ın çalışmalarından öylesine memnun ki, “Oyumuzu sana verdiğimize çok iyi yapmışız, Allah’tan seni muhtar yapmışız” diyerek takdirlerini ifade ediyorlar. Erzin Belediye Başkanı Ökkeş Elmasoğlu, girişimleri sayesinde Yoncadüzü’ne kazandırılan yeni park ise, Ertan Yılmaz’ın henüz yayımlanmamış “Ayşegül’ün İki Yüzü” adlı eserinden ilham alınarak hayata geçirilmiş. Romanda parkın içinde yer alan başkahramanın heykeli, romanın ruhunu mahalleye taşıyor.

Dalkılıç, parkın daha işlevsel hale getirilmesi için de kolları sıvamış durumda. Tuvalet ve çay kahve içilebilecek bir büfe eklenmesi; yukarı Lülük yolunun asfalt gibi olacağı planları, belediye başkanıyla yapılan görüşmeler sonucunda, yakında hayata geçecek, müjdesini de veren. Ayrıca, parkın güvenliği için kameraların kurulması gerektiğini de vurguluyor.

Mahalle lambalarının bakımından yayla sorunlarına kadar geniş bir yelpazede hizmet veren Dalkılıç, gerçek bir mahalle muhtarı olarak öne çıkıyor. Onun bu özverili çalışmaları, Yoncadüzü’nün sadece bugününü değil, yarınını da şekillendiriyor.

Dalkılıç, mahalle halkı, onun liderliğinde daha güçlü ve daha birlik içinde bir toplum olma yolunda ilerliyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.