DOLAR
34,2494
EURO
37,0888
ALTIN
3.008,88
BIST
8.731,73
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Parçalı Bulutlu
Çarşamba Parçalı Bulutlu
19°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Parçalı Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
KİTAP

STUTGART ADD SUBESİNİN DÜZENLEDIĞİ CUMHURİYET BAYRAMI GÖRKEMLİ BİR TÖRENLE KUTLANDI

STUTGART ADD SUBESİNİN DÜZENLEDIĞİ CUMHURİYET BAYRAMI GÖRKEMLİ BİR TÖRENLE KUTLANDI
21.10.2024 21:43
0
A+
A-

Murat Topcu, Almanya Basını: Stutgart Atatürkçü Düşünce Derneğinin düzenlediği cumhuriyetimizin 101. yılı coşkulu ve büyük bir katılım ile kutlandı. Açılış istiklal marşımızın okunması ve şehitlerimiz için 1 dakikalık saygı durusundan sonra, dernek başkanı Elif Özel İsmailoğlu söz aldı. Daha sonra sözü araştırmacı gazeteci /yazar Murat Agirel, aldı. Sayın Agirel, cumhuriyetimizin ne zorluklarla, engellerle, sefaletlerle, kurulduğundan bahsetti. Hem Atatürk hem de Yüce Türk Milletinin 1. dünya savaşından sonra verilen kurtuluş savaşı ve milli mücadeleler verdiğimiz şehitlere ve ödediğimiz bedelleri anlattı.

Bazı şahısların TV’lerde Atatürkçü görünen, ama uyuşturucu baronlarının kacak mütekaitlerin davalarını alan malum sahsı ismini zikretti.
Yazdığı kitaplardan dolayı hâksiz yere 7 ay hapis yettiğini hala onlarca ölüm tehdidi aldığını belirtti. “Son yazdığım Havala isimli kitabim toplatılmak istendiğini ve ben Türkiye’deki özellikle Mersin limanındaki kokain trafiğini ve Almanya’daki bağlantılarını ve farklı ülkelerdeki uyuşturucu baronlarını ortaya çıkardığım için hedefteyim. Ayrıca Almanya’daki bazı Türk işletmecilerin isin içinde olduğunu tüm bağlantıları ortaya çıkardım. Parsel parsel 1. ve 3. kitabımda Melih Gökçek’in nasıl yolsuzluklar yaptığını yazdım. Malum bana dava açmayan kalmadı.

aldığım ölüm tehditlerinden hiç korkmuyorum. Benim idolüm Uğur Mumcu, Ahmet Taner, Kislali, Bahriye Üçok’tur. Bir gideriz, bin geliriz.” dedi.
“Ayrıca malum siyasi partilerden ve siyasilerden umudu kestim. Hiç birinden cumhuriyet ve Atatürk’ün devrimlerine sahip çıkacak kimse yok. Adının sizin gibi yurt severleri. Ancak cumhuriyete ve devrimlerine sahip çıkar o yüzdende hiç bir partiye üye değilim.” dedi.

“Kıssa bir örnek, Türk Hava Kurumu kurulurken, İsmet İnönü’nün yaptığı çalışmaları ve o zamanın para 40 para yani 1 kuruş eksik olduğunu bunu Atatürk’e söyleyince, Atatürk’e İsmet o parayı ne yap, ne et bul, ben bu paranın hesabını milletime veremem dediğini, sonrasında hesapların tekrar kontrol edildiğini o paranın bir hesap hatası olduğunu, Atatürk’e bildirince nasıl rahatladıklarını ve Türk Hava kurumunun bu şekillide kurulduğunu şimdiki iktidarın ise nasıl milyarlarca dolarların, trilyon dolarların carcur edildiğini anlattı. 22 yıllık AKP iktidarının 2,5 trilyon vergi toplandığını ama hala ekonominin dipte olduğunu belirtti. Geçmediğimiz köprülerden havalimanlarının vergilerini ödediğimizi yapılan köprü, havalimanı ve yolların parası devletten çıkmadığı halde, hal bu ki ölene dek borçlandıran bir iktidar var.” dedi.

“Türkiye’deki kurumların nasıl çürüdüğünde değindi, örneğin Adana’da iki grup var ikisinin de başı ve uyuşturucu baronu savcı ve kuryeleri polisler geçenlerde bir grup rakip grubu yakalattı.
Ayrıca Atatürkçü Düşünce Derneğinin bir üyesi olmaktan onur duyuyorum.” dedi.

Murat Agirel’in, konuşmasından sonra Türk halkına yaptığı hizmetlerden dolayı dernek başkanı Elif Özel İsmailoğlu tarafından teşekkür plaketi ve hediyeler takdim edildi.
Daha sonra program Atatürk’ün sevdiği Türk Halk Müziği ve Türk Sanat Müziği eserlerinin okunması ve İzmir ve 10. yıl marşının hep bir ağızdan okunması ile son buldu.
Gelen konuklar çok mutlu olduklarını ve çok keyifli dakikalar geçirdiklerini dile getirdiler…
MURAT TOPCU

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.