DOLAR
34,1981
EURO
37,1055
ALTIN
2.978,28
BIST
9.002,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Çok Bulutlu
18°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
20°C
KİTAP

“Emeklilerden Sitem: Sahipsiz Bırakıldık. Tek İstediğimiz, Bir İnsan Gibi Yaşamak!”

“Emeklilerden Sitem: Sahipsiz Bırakıldık. Tek İstediğimiz, Bir İnsan Gibi Yaşamak!”
15.10.2024 19:05
0
A+
A-

Geçtiğimiz gün Beşiktaş’ta bir amca ile sohbet ettim. Beşiktaş Çınar Gazetesi deyince yakama yapıştı. Kendisi, emeklilerin yaşadığı zorlukları gözleri yaşlı dile getirerek, “emekliler… Biz insanız, tek istediğimiz bir insan gibi yaşamak istiyoruz,” dedi. Ayrıca, “Ben yirmi ay askerlik yaptım. Vergilerimi ödedim, primlerimi ödedim. Şimdi bu 12. 500 TL paralarla ne yapabilirim?” diyerek yaşadığı maddi sıkıntıyı aktardı.

Emekli Amca, “Biz et yiyemiyoruz, muz alamıyoruz, lokantada yemek yiyemiyoruz, çay içemiyoruz, sinemaya gidemiyoruz, tiyatroya gidemiyoruz,” diyerek hayatın temel zevklerinden nasıl mahrum kaldığını ifade etti. Bunun yanı sıra, “Arkadaş, ne sevgi kaldı, ne saygı kaldı, ne selam kaldı, ne akraba, dost kaldı. Bu işin sonu nereye varacak?” diyerek derin bir endişe duyduğunu belirtti. “Yahu bu bizim sesimizi duyan, işiten kimse, bir yetkili yok mu?” diye bas bas bağırarak kendisini ifade etti.

Amcanın sözleri ağırdı: “Arkadaş, bu emeklileri neden dinlemiyorsunuz? Neden ciddiye almıyorsunuz? Bütün canlılar yaşam hakkına sahip olduğu gibi, emekliler de yaşam hakkına sahip değil mi?” diye sordu. “Bu ülkede böyle giderse ve gidiyor sosyal kürüme başlayacak hatta başladı. Sosyal kürümenin ardından neler olacağını düşünebiliyor musunuz?” diye de ekledi.

Emeklilere yönelik bir uyarıda da bulunarak, “Eğer siz emeklileri hafife alır, kafeste keklik gibi görürseniz, seslerini duymazsanız, duymamazlıktan gelirseniz bir gün gelir, tarih gelir, size öyle bir seslerini çıkartırlar ki, öyle bir cevap verirler ki, siz şaşırıp kalırsınız. Sizi al aşağı yaparlar. Bunu aklınızdan çıkarmayın, hafife almayın kendinize gelin, lütfen,” dedi.

O, “Biz primlerimizi ödedik, vergilerimizi ödedik, hatta vergiden de vergi ödüyoruz yahu. Ülkemizi seviyoruz, memleketimizin insanını seviyoruz, bu ülkede özgürce yaşama hakkına sahip değil miyiz?” diyerek içindeki öfkeyi ve çaresizliği ifade etti.

Bu sözler, emeklilerin yaşadığı sıkıntıları gözler önüne seriyor. Yetkililerin bu seslere kulak vermesi gerekiyor. Unutmayalım ki, bu ülkede, herkesin bir insan gibi yaşam hakkı vardır ve bu hak, emekliler için de geçerlidir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.