DOLAR
34,2796
EURO
37,2077
ALTIN
2.980,70
BIST
9.046,83
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
16°C
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
18°C
Pazar Çok Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
20°C
Salı Az Bulutlu
20°C
KİTAP

Zeki Müren Vefatının 28. Yılında Anıldı: Sanat Güneşi’nin Ardında Bıraktığı İzler…

Zeki Müren Vefatının 28. Yılında Anıldı: Sanat Güneşi’nin Ardında Bıraktığı İzler…
24.09.2024 16:14
0
A+
A-

Türk Sanat Müziği’nin unutulmaz ismi Zeki Müren, vefatının 28. yılında Bursa’daki mezarı başında düzenlenen törenle anıldı. 1931 yılında Bursa’da dünyaya gelen Zeki Müren, sadece müziğiyle değil, ülkemize yaptığı sayısız yardımla da gönüllerde taht kurmuş bir sanatçı olarak hatırlanıyor. Yaptığı yardımları ve bağışları basına yansıtmamayı tercih eden Müren, Türk Silahlı Kuvvetleri Vakfı ve Mehmetçik Vakfı’na tüm mal varlığını bağışlayarak örnek bir vefa göstermiştir. Aynı zamanda, ülke genelinde okullar ve liseler yaptırarak eğitim alanında da unutulmaz katkılarda bulunmuştur.

Bu yıl Zeki Müren’i anma töreninde, makyözcüsü Oya Tolga ve kuaförü Ertan Yılmaz, nereden nereye bir zamanlar, Ajda Pekkan, Gönül Yazar, Murat Parasayar, Uzay Heparı, Sinan Engin ve Yılmaz Morgül gibi birçok ünlünün saçlarını kesen, Zeki Müren’in de saçlarını kesen kuaförü olan, bugün 7 kitap yazdı son kitabı “Ayşegül’ün İki Yüzü” Resimli Romanı… Devamında Beşiktaş Çınar Gazetesi’nin Genel Yayın Yönetmeni olarak sanat dünyasına katkılarımı sürdürüyorum. Ayrıca Oya Tolga Hanım ile Zeki Müren Hakkında yaptığımız özel bir söyleşiye de yer verdik. Oya Tolga, Zeki Müren ile geçirdiği yıllara dair duygusal hatıralarını paylaştı, ölümünün son dakikalarını kısa bir video ile anma vesilesiyle paylaştık.

Zeki Müren’in sanata ve topluma kattıkları, her yıl olduğu gibi basında ve televizyon ekranlarında da hatırlanmaya devam edecek. Sanat güneşi olarak tanınan Zeki Müren, yaptığı yardımlar ve ülkemize bıraktığı mirasla örnek bir sanatçı olarak daima sevgiyle anılacak.

Zeki Müren Vefatının 28. Yılında Anıldı: Sanat Güneşi’nin Ardında Bıraktığı İzler…

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.