DOLAR
34,0030
EURO
37,8554
ALTIN
2.820,23
BIST
9.577,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Salı Hafif Yağmurlu
25°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
24°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
25°C
Cuma Yağmurlu
24°C
KİTAP

Çukurova’da yaşanmış “Ayşegül’ün İki Yüzü” Romanı Yayımlanmaya Hazır…

Çukurova’da yaşanmış “Ayşegül’ün İki Yüzü” Romanı Yayımlanmaya Hazır…
28.08.2024 20:49
0
A+
A-

“Ayşegül’ün İki Yüzü” romanı, Çukurova’da yaşanmış gerçek kahramanların hikayelerini konu alıyor. Romanın başkahramanlarından “Av. Ayşegül” Iris Mendoça, Brezilya’dan üç kez gelerek, bu proje için tam 2.650 fotoğraf çektirdi. Aslında bir tarih profesörü olan Iris Mendoça, Brezilya’dan gelen ve bu romanda yer alarak edebiyat dünyasına büyük bir zenginlik katacağını ifade eden önemli bir isim. Mendoça, bu eserde yer almaktan büyük keyif aldığını belirtti. Ayrıca, kitabın sadece Türkçe olarak değil, Portekizce konuşulan ülkelerde de yayınlanmasını istediğini vurguladı.

Tam 15 yıl süren, sanki yılan hikayesine dönen ve ayrıca yoğun bir çalışmanın ardından, kitabın telif hakları nihayet imzalanarak alındı ve kitap yayınlanmaya hazır hale geldi. Kitap henüz çıkmadan önce, “Ayşegül’ün İki Yüzü” romanı 80. il Osmaniyeli iş insani Osman Duman tarafından, Romana istinaden, yılın Yaşam Boyu Onur Ödülüne layık görüldü ve Gazeteci/yazar Ertan Yılmaz’a Tempo TV’de sunucu Şebnem Ceyhan’ın ellerinden aldı ve bu başarı, Adana gazeteleri sayfalarına taşıdı. Tüm bu gelişmeler, romanın çıkışını daha da heyecanla beklenir hale getirdi.

Ayrıca, Çukurova’da yaşanmış kahramanların hikayelerini konu alan bu roman, özellikle Romanın geçtiği önemli yerlerden biri olan Erzin Yoncadüzü Parkı, kitap henüz çıkmadan bile büyük ilgi gördü. Bu parkın yapımı, Hatay eski Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Lütfi Savaş ve Erzin Belediye Başkanı Ökkeş Elmasoğlu, öncülüğünde gerçekleşti. Belediye başkanına ve yetkililere yapılan sunumlar sonrası park inşa edildi ve açılışı Prof. Dr. Lütfi Savaş ve Erzin Belediye Başkanı Ökkeş Elmasoğlu, tarafından yapıldı. Ayrıca, bu parkta öğrencilerin çalışmalarına dayanarak bir heykel yapılması ve dikilmesi planlanıyor, bu da Yoncadüzü Parkı’nı edebiyat dünyasında kalıcı bir anıt haline getirecek.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.