DOLAR
33,9864
EURO
37,8731
ALTIN
2.820,85
BIST
9.577,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Salı Hafif Yağmurlu
25°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
24°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
25°C
Cuma Yağmurlu
24°C
KİTAP

ALMANYA’DAN MEDYA PATRONU MURAT TOPCU: TÜRKİYE’DEN TATİL GÖZLEMLERİM!

ALMANYA’DAN MEDYA PATRONU MURAT TOPCU: TÜRKİYE’DEN TATİL GÖZLEMLERİM!
12.08.2024 19:51
0
A+
A-

Değerli esimle birlikte, 2024 başında tatilimizi Türkiye’de Antalya’da geçirmeye karar verdik, benimde aklımda olan lokasyon olan 1990. 91 yıllarında bendenizin de komi olarak balistiği yer olan Manavgat Sorgun bölgesindeki Turqoise Otelli seçtik. Bu otel benim için çok özeldi, Zira Turizme başladığım ve ilk çeliştiğim yerdi. Burayı unutmam mümkün değildi. Sorgun ormanlarının içine oturtturulmuş bu beş yıldızlı otel denize sıfır konumunda idi. Bu lokasyonu esimde onayladı ve Ağustos ayında 2 hafta bur da tatilimizi geçirdik. Simdi gelelim gözlemlerime Otelin konumu yanı sıra verdiği hizmetler harika binlerce çeşit yemekleri var, açık büfesinden ne yiyeceğinizi şişiriyorsunuz günlük olarak ta yemekler değişiyor, hele birde bir çayını var büyük su bardağından her gün 7. 8 bardak içtim harika lezzetliydi aynı lezzeti Almanya’da bulamıyorum maalesef. Personellerin misafirlere davranış ve tutumları son derece saygılı ve nazikti Tertemiz, pırıl pırıl gençlerdi.

Ben ve esim son derece memnun kaldık, zaten bu memnuniyetin sonucu 30 yıldan beri bu otele gelen misafirler var. Turquoise Otel Restaurant Şefi aynı zamanda benimde çalıştığım dönemden hem iş hem de oda arkadaşım Hasan Yaman’la karşılaştım çok da memnun oldum. Eski zamanları yad ettik. Turquoise Otel 1988 de kurulmuş bir otel. Bu otelin sahibi Şahin Zapcı, Turgut Özal’ın akrabası olduğunu öğrendim. Turgut Özal, bize turizm hareketini kazandıran eski Cumhurbaşkanımızdan Allahtan rahmet diliyorum, Mekanı cennet olsun.


O yıllarda ki ismi Nov Otelldi Fransız otelciliği idi şeflerimizin de büyük bölümü Fransız’dı, misafirlerin yarısı Fransız yarısı da Alman’dı. O dönemdeki kalitesinden hiç bir şey kaybetmemiş bilakis üzerine daha fazla koymuşlar. Otelin çok değerli bir Genel Müdürü var Hakan Duran çok tecrübeli isini iyi bilen son derece Entellektüel bir kişilik esimle birlikte tanışmaktan çok memnun olduk. Otelin Yiyecek ve içecek müdürü Eray Göksu da ayni şekil de başarılı bir yönetici. Animasyon ekibinden Ali Gökmen, Gece bari servisinden İhsan Bey, garson arkadaşlardan Oğuzhan kardeşim, şeflerden Adanalı Ahmet kardeşim, Emir kardeşim ve İsimlerini hatırlayamadığım tüm personellere ve otel yöneticilerine şükranlarımı sunarım.

Gelelim Genel Turizm sorunlarına maalesef Türkiye’nin ekonomisi çok kötü buldum. Fiyatlar ve yüksek enflasyon insanların belini büküyor biz gurbetçiler bile bu pahalılıktan şikâyet ediyorsak, Allah Türkiye’de yasayan dar gelirlilerin yardımcısı olsun. Böyle ekonomi olmaz. Örneğin Almanya’da bir tişörtü 10 Euroya alırken Türkiye’de 20 Euro ise bu fiyatlar hiç normal değil. Yaşanan olumsuz ve saygısız olayları bur da yazmak istemiyorum. Ama üzerine basa basa belirteyim ki bizim en büyük eksikliğimiz saygı. Biz Saygılı bir toplum değiliz. Maalesef gerçek bu örneğin Manavgat merkeze bir kaç defa gittik, taksici kardeşlerimi dinledim.

Taksiye binen yolcuların taksicilere çok kötü davrandıklarını ve kendilerini hor gördüklerini söylediler. Abi bize 400 TL ücret ödüyorlar diye sanki bizi ve taksiyi satın alıyorlar ve her türlü saygısızlığı yapıyorlar dediler. Dinledim ve empati kurdum kendilerince haklıydılar. Sevgi ve saygı karşılıkla olmalı, karşılıklı olmadığında bu gibi sonuçlar çıkıyor. Bence okullara acil saygı ve nezaket isimli bir ders konulması şart çok acil. Kimsenin kimseye saygısı yok. Türkiye’nin en büyük sorunu bu. Türk Turizmi, dünyanın en iyi turizmine sahip. Harika sahilleri ile 5 yıldızlı otelleri ile binlerce çeşit yemekleri ile harika saygılı personelleri ve çok kaliteli servisi ile ne İtalya’sı, ne İspanya’sı ve diğer lokasyonlar Türkiye’nin yakınından geçemez. Misafirperverliğimizle de hepsine fark atarız. Bu nedenlerde ülkemle gurur duyuyorum. Bu kötü ekonominin düzelmesini ve yüksek enflasyon belasından Türkiye’mizin kurtulmasını en içten dileklerimle diliyorum. Saygılarımla Murat TOPCU

Almanya Medya Patronu Murat Topçu

1958 yılında Ankara’da doğdu. İlk, orta ve Liseyi TED Ankara Kolejinde okudu. 1975 yılında ODTÜ Mimarlık Fakültesi şehir ve Bölge Planlama bölümünü kazandı. 1981 yılında mezun olduktan sonra Ankara’da planlama bürosu açarak serbest şehir plancısı olarak çalıştı. 1984 yılına kadar birçok beldenin imar planlarını yaptı. Aynı dönemde Almanya’dan gelen küçük gruplara rehberlik yaptı (1982 – 1984). Yaptığı bu gruplar sayesinde Türkiye’yi bir başka ülke vatandaşlarına göstermekten mutlu oldu. Bu arada bu misafirlerle beraber Türkiye’nin birçok yerini gezdi. Planlama işiyle kıyasladığımda bu işin daha aktif olduğunu, masa başına göre daha hareketli bir iş olduğunu gördü. 1985 yılında askerlik görevini bitirince Turizm ile ilgilenmek istediğini fark etti ve Marmaris’te ilk otelcilik hayatına başladı. Kısa bir süre sonra Ankara’da yeni açılan Etap Altınel Otelinin zincir otel olması ve daha çok katkı sağlayacağı inancıyla müracaat etti. 1986 yılından itibaren 3 sene değişik görevlerde çalıştıktan sonra grup içinde Etap Mola oteline atandı. 1991 Yılında yeni açılan Ankara Sheraton Oteline ön büro müdürü olarak müracaat etti, 5 yıl sonra Divan Otellerinden aldığı teklif ile gruba transfer olup 1996 yılında Antalya Belek’te Altis Golf Hotele Genel Müdür Yardımcısı olarak geldi. 1996’da Antalya’ya geldikten sonra sırasıyla Falez Hotel, Natıonal Golf Klüp, Maritım Pıne Beach, Cornelia De luxe Resortve Regnum Carya Golf & Spa otellerinde çalıştı. Ağırlıklı golf tesis ve otellerinde çalışması sebebiyle golf üzerinde ciddi şekilde ihtisaslaştı. En son Rixos Downtown otelde 1,5 yıl çalıştıktan sonra şehir otel yöneticiliği, Golf Klübü, Resort Otel Yöneticiliği, kongre otel yöneticiliği tecrübeleri ile danışmanlık yapıyor.
İngilizce biliyor, evli ve bir kız çocuk babası. Hakan Duran Genel Müdür

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.