DOLAR
33,9762
EURO
37,6709
ALTIN
2.725,36
BIST
9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Pazar Hafif Yağmurlu
27°C
Pazartesi Çok Bulutlu
28°C
Salı Çok Bulutlu
29°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
28°C
KİTAP

Almanya’dan Medya Patronu Murat Topçu’dan Hürriyet Gazetesi’ne Eleştiri: ‘Bu Gazeteye Yakışır mı?’

Almanya’dan Medya Patronu Murat Topçu’dan Hürriyet Gazetesi’ne Eleştiri: ‘Bu Gazeteye Yakışır mı?’
25.07.2024 17:16
0
A+
A-

“Almanya’da yaşayan ve medya alanında faaliyet gösteren Murat Topçu, Hürriyet Gazetesi’nde yayınlanan bir reklamla ilgili önemli eleştirilerde bulundu. Hürriyet Gazetesi’nin Almanya baskısında yer alan genelev reklamının uygunsuz olduğunu belirten Topçu, bu durumun köklü bir gazeteye yakışmadığını dile getirdi. Murat Topçu, ‘Böyle bir reklamı koca Hürriyet Gazetesi’nde görmek çok ayıp. Bu gazeteye yakışır mı?’ diyerek tepkisini videoyla paylaştı.

Ayrıca isminin haberde geçmesinde bir sakınca olup olmadığını sorduğumda, ‘Ben satılmış gazetecilerden değilim, Allah’tan başka kimseden korkmam. Zaten korksam gazeteci olmazdım,’ dedi. Topçu’nun bu eleştirisi, medya dünyasında tartışma yaratırken, gazeteciliğin etik değerleri ve sorumlulukları üzerine de önemli bir hatırlatma niteliğindedir. Gazeteci dediğin, insanların gözü, kulağı ve sesi olduğunu belirterek, ‘Nerede ne yaşanıyor ve yaşatılıyorsa bunu halka bildirmek zorundayız. Basın, halka doğruları iletmek, bilgilendirmek ve haberdar etmekle yükümlüdür,’ şeklinde konuştu. Beşiktaş Çınar Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ertan Yılmaz olarak, biz de aynı kanıdayız ve Murat Topçu’nun söylediklerine katılıyoruz.

Bu nedenle biz de Murat Topçu’nun dile getirdiği şikayeti haber olarak niteliyoruz. Beşiktaş Çınar Gazetesi olarak bazı haberlerimizi, Murat Topçu’nun gazetelerinde ve dergilerinde Türkçe ve Almanca olarak yayınlanıyor. Ayrıca Türkiye’yi ilgilendiren ve Türkiye’de yayınlanması gereken haberleri Almanya’dan gelen haberlerle birlikte Beşiktaş Çınar’da yayınlıyoruz. Bu işbirliği, iki ülke arasında ki medya etkileşimini güçlendiriyor. Bu açıklamalar, gazeteciliğin toplum üzerinde ki etkisini ve basın mensuplarının sorumluluklarını bir kez daha gözler önüne seriyor.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.