DOLAR
33,9762
EURO
37,6709
ALTIN
2.725,36
BIST
9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Pazar Hafif Yağmurlu
28°C
Pazartesi Çok Bulutlu
28°C
Salı Az Bulutlu
29°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
29°C
KİTAP

Beşiktaş’ta Duyarlılık Çağrısı: Yaşlı ve Bakım Muhtaç İnsanlar ve Sokak Hayvanları İçin Birlik Olalım…

Beşiktaş’ta Duyarlılık Çağrısı: Yaşlı ve Bakım Muhtaç İnsanlar ve Sokak Hayvanları İçin Birlik Olalım…
14.07.2024 21:55
0
A+
A-

Beşiktaş’ın en işlek caddelerinde her gün binlerce araç ve insan geçerken, çoğumuz fark etmeden yanından geçip gidiyoruz. Ancak bugün Beşiktaş Çınar Gazetesi olarak bir kez daha sokakta yaşam mücadelesi veren yaşlı ve bakıma muhtaç bir insanın fotoğraflarını çektik. Beşiktaş Belediye Başkanı, hiçbir canlıyı, çocuğu ve ihtiyaç sahibi insanı aç bırakmamak için elinden geleni yapıyor.

Ancak bu yeterli değil. Toplum olarak daha fazla ilgi ve duyarlılık göstermeliyiz. Beşiktaş’ta bir süredir gözlemlediğimiz bu kişi, el arabasıyla ihtiyaçlarını taşımaya çalışırken bizlere toplumsal bir sorumluluğu hatırlatıyor. Onun bu hale gelmesindeki en büyük neden toplumun ilgisizliği. Hep birlikte, sokakta yaşayan bu insanlara daha fazla ilgi göstermeli, onlara el uzatmalı ve destek olmalıyız. Eğer biz insanlar birbirimize yardım etmeyeceksek, kim yardım edecek? Bu dünyada insanlar olarak birbirimize karşı duyarlı olmalı, ihtiyaç sahiplerine el uzatmalıyız. Gelin, bu çağrımıza kulak verin ve sokaklarımızdaki yaşlı ve bakıma muhtaç insanlara destek olun.

Ayrıca, sokak hayvanları konusunda da büyük adımlar atılıyor. Yakında yürürlüğe girecek yasalar öncesinde belediyeler, sokak hayvanları için barınaklar ve yaşam alanları oluşturdular. İstanbul’un tüm ilçelerinde, sokak hayvanlarına daha iyi yaşam koşulları sunuluyor. Belediyelerin bu çabaları, duyarlılığımızı artırmak için bir örnek teşkil ediyor. Hayvanlar için yapılan bu çalışmaların benzerini insanlar için de yapmalıyız. Sokaktaki yaşlı ve bakıma muhtaç insanlara daha fazla ilgi gösterelim ve toplum olarak daha duyarlı olalım.

İnsanların güzü, kulağı ve sesi olarak, bir gazeteci, bir Ertan Yılmaz olarak şunu vurgulamak istiyorum: “Dünyada gerçek muhtaç, aç olan bir insan, bana yemek al muhtacım demez. Bizlerin bu insanları görüp anlamamız, yardım eli uzatmamız gerekiyor. Toplum olarak birbirimize sahip çıkmalı ve dayanışma içinde olmalıyız. Asillik veya Zenginlik, şan şöhret, pahalı arabalar, en güzel semtlerde oturmak veya en pahalı elbiseleri giymek farklı şeylerdir. Ancak asıl insanlık, ihtiyaç sahibi insanlara duyarlı olmaktan geçer. Gerçek asillik , büyüklük ve zenginlik, başkalarına yardım edebilme ve onlara dokunabilme yeteneğimizde yatmaktadır. Bu yüzden hep birlikte, daha insancıl ve duyarlı bir toplum olma yolunda adımlar atalım.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.