DOLAR
33,9762
EURO
37,6709
ALTIN
2.725,36
BIST
9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Pazar Hafif Yağmurlu
28°C
Pazartesi Çok Bulutlu
28°C
Salı Az Bulutlu
29°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
29°C
KİTAP

ANADOLU BASINI; KARAMAN…

ANADOLU BASINI; KARAMAN…
27.06.2024 13:11
0
A+
A-

Türkiye’nin bugün içinden geçtiği süreçten en çok etkilenen Anadolu Basını’nın sorunlarını yerinde dinlemek üzere başlattığımız seyahatimizin ilk durağı Karaman’dayız. Karaman’ın en eski ve köklü kuruluşu KGRT ailesinin reisi ve üyeleri değerli büyüğümüz Sn. Medeni Yavuzaslan hocamız, sevgili eşi Fatma Yavuzaslan ablamız, kıymetli evlatları Senem Yavuzaslan hanımefendi, torunları Kerem Memiş ile birlikteyiz. Bize tarihi Taşkent’i ve İncesu Mağarısını gezdirdiler.

Devamında kendileri ve Karaman Medyası’nın diğer üyeleri ile hasbıhal ettik; Karaman’da günlük vasıflı 6 yazılı gazete, 2 vasıflı internet gazetesi, onlarca internet haber sitesi ve dijital mecralardan yayın yapan sosyal medya hesabı var. Kıt kanaat imkanlarla ayakta kalmaya, var olmaya çalışan medya kuruluşları, ekonomik kriz ve tasarruf tedbirleri ile birlikte artık ayakta kalmakta zorlanıyorlar.

Sonuçta 6 gazetenin dördünün kapatılarak 3’erli birleşme ve toplam iki gazete olarak yayın yapmalarından başka bir çözüm görünmüyor. Lakin her yerde olduğu gibi burada da benlik kavgası güden bir iki kişi veya kuruluş yüzünden bu da mümkün olamıyor.

Medya Meslek Yasası olmadığı, kanuni kurallar ve yaptırımlar bulunmadığı/bilinmediği için her sosyal medya kullanıcısı kendini gazeteci görebiliyor, fikir işçisi çalıştıran, SGK, Vergi, KDV ödeyen vasıflı Medya kuruluşlarının aksine haksız rekabet ve kazanç elde ediyor. Kısacası Anadolu Basını zorda ve yok oluyor. Biz seyahatimize devam ediyoruz. Ev sahiplikleri, misafirperverlikleri ve bu güzellikleri görme fırsatını bize yaşattıkları için Karaman Medyasına ve KGRT ailesine teşekkür ederiz.

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.