DOLAR
33,9762
EURO
37,6709
ALTIN
2.725,36
BIST
9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Pazar Hafif Yağmurlu
28°C
Pazartesi Çok Bulutlu
28°C
Salı Az Bulutlu
29°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
29°C
KİTAP

Edebiyat Dünyasının Ünlü İsmi Orhan Kemal Müzesi’nde Anılar: Ceyhanlı Yazarın İzleri Taksim’de…

Edebiyat Dünyasının Ünlü İsmi Orhan Kemal Müzesi’nde Anılar: Ceyhanlı Yazarın İzleri Taksim’de…
24.06.2024 17:42
0
A+
A-

Bugün Beşiktaş’tan Taksim’e yaptığım yolculukta Orhan Kemal Kültür Merkezi ve Müzesi tabelasıyla karşılaştım. Bu tesadüf, beni Orhan Kemal’le ilgili hatıralara götürdü. Ceyhanlı olmam ve Orhan Kemal’in de bu topraklardan çıkmış olması, onunla ilgili birçok haber yapmama vesile oldu. Adana gazetelerinin sayfalarında yer alan bu haberler, Orhan Kemal’in cezaevindeki yıllarından Nazım Hikmet’le olan dostluğuna kadar birçok önemli detayı içeriyordu. Orhan Kemal’in, cezaevinden çıkarken Nazım Hikmet’le konuşmalarından, edebiyat dünyasına kattıklarına kadar birçok anıyı kaleme almıştım. Bu haberler sayesinde, birçok kişi Orhan Kemal’in Ceyhanlı olduğunu öğrendi ve bu beni çok mutlu etti.

Ayrıca, Orhan Kemal’in yeğeni olan ve kendisi de yazar, şair, TV sunucusu ve gazeteci olan Serap Okçu’yu Beşiktaş Çınar TV’de konuk olarak ağırladım. Serap Okçu, programda Orhan Kemal’in Adana’daki Büyük Saat’te yer alan soy ağacından bahsetti. Orhan Kemal’in ve Serap Okçu’nun isimlerinin bu soy ağacında yer aldığını belirtti. Bu bilgi, Orhan Kemal’in ailesine ve mirasına dair önemli bir detay olarak kayıtlara geçti. Taksim’deki Orhan Kemal Müzesi’nin önünde çekildiğim fotoğrafla, büyük yazarımızın anılarını yeniden canlandırmak istedim. Orhan Kemal’in eserleri ve hayatı, edebiyat dünyasında her zaman yaşatılacak.

Orhan Kemal Müzesi Yazar Orhan Kemal’in anısını yaşatmak üzere İstanbul Beyoğlu’nda, üç katlı bir binada kurulmuş bir müzedir. 

AdresKılıçalipaşa Mahallesi Akarsu Yokuşu Sokak No.30, 34433 Beyoğlu

Telefon: (0212) 252 88 38

Saatler: Kapanmak üzere ⋅ 17:30 ⋅ Açılış zamanı: Sal 09:00

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.